Het geheim achter huidverzorging die werkt.

Gepubliceerd op 9 december 2021 om 16:44

Die crème die je rimpels als sneeuw voor de zon zou laten verdwijnen krijgt dat toch niet voor elkaar en je huid blijft toch trekkerig aanvoelen terwijl die intensief gehydrateerd had moeten zijn.

Hoe komt dit nu?


De conditie en werking van jouw eigen huid.


Om de ingrediënten uit een (dag)crème op te kunnen nemen, moet jouw huid allereerst goed schoon zijn. En dat geldt alleen voor het zichtbare aan de buiten kant. Huidcellen die vol zitten met afvalstoffen kunnen helaas niks meer opnemen en moeten dus eerst opgeschoond worden.

Ook wanneer jouw huid een te kort aan vocht heeft zal jouw huid de ingrediënten minder goed opnemen en gaan deze stoffen verloren. In deze situatie kun je dus heel lang wachten op het resultaat en is het goed om te bekijken of jouw crème wel voldoet aan de behoefte van jouw huid.

Dan is er nog het stukje celdeling.

Bij een gezonde (goede doorbloeding, goede balans van het vochtgehalte en voorzien van de juiste bouw- en voedingstoffen) duurt de periode van ontstaan tot afsterven van een huidcel 28 dagen.
Bij een gezonde huid duurt het dus minstens 28 dagen tot de ingrediënten in alle lagen van de huid zitten en je lange termijn resultaten begint te zien.

Bij een huid die niet goed in conditie is kan dit wel zo’n 60 dagen duren.  Je begrijpt wel dat het dan ook langer duurt voor het lange termijn resultaat zichtbaar wordt.


DNA en invloeden van buitenaf.


Elke huid is anders, elk lichaam is anders, elk mens is anders.
Een klein deel van hoe jouw huid samen werkt met huidverzorgingsproducten is erfelijk bepaald, maar voor het grootste deel wordt dit bepaalt door invloeden van buitenaf.
Denk hierbij aan levensstijl, omgeving waarin je leeft, medicatie en wat je in je leven allemaal meemaakt.

Deze invloeden kunne de opname van bepaalde ingrediënten blokkeren of ze te niet doen, waardoor het resultaat van de crème achterblijft. Ook al is jouw crème van hoge kwaliteit, zelfs deze kan daar vaak niet in zijn eentje tegen op boksen.


Past jouw crème wel bij de behoefte van jouw huid?


Wat ik vaak tegenkom in de salon, met name bij nieuwe klanten. 

Anti-rimpel crème.

Maar hij werkt niet.

Dan werp ik een goede blik op de huid...

En bingo!

Probleem gevonden.

 

Een anti-rimpel crème is gemaakt om een gevolg van een probleem te maskeren. De oorzaak wordt hierbij dus niet aangepakt.

Wanneer je een crème gebruikt die de oorzaak van het gevolg aanpakt, in deze situatie de rimpels, zullen deze groten deels verdwijnen. Voor het laatste stukje of als ondersteuning kunt je wel een anti-rimpel product gebruiken.

 


De kwaliteit van de crème.


Ingrediënten hebben zo allemaal hun specifieke werking.

Maar…

Laat je dus niet gek maken door een ingrediëntenlijst die bij een A-merk hetzelfde is als een B-merk. Nee je wordt niet afgezet.

 

Elke ingrediënt is er in verschillende versies. Versies die dieper in de huid worden opgenomen en daarmee meer resultaat geven zijn nou eenmaal duurder omdat de kwaliteit hiervan hoog ligt.

Het is niet zo dat als je een hogere concentratie van een ingrediënt pakt wat van mindere kwaliteit is het alsnog hetzelfde resultaat zal geven als een lagere concentratie van hogere kwaliteit.
Wat niet in de huid wordt opgenomen, wordt simpel weg niet opgenomen hoe hoog de concentratie ook is. Je krijgt alleen een grotere kans op irritaties


Tips


- Reinig jouw huid elke ochtend en avond.
- Zorgt dat het vochtgehalte van jouw huid op peil is.
- Zorg dat de producten die je gebruikt, aansluiten op de behoefte van jouw huid.


Loop jij ertegenaan dat jouw crème niet doet wat er beloofd wordt?
Laat het me weten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.